معرفی کتابخوان کیندل آمازون
کیندل چیست؟ کتابخوانهای کیندل چه تفاوتی با مدلهای دیگر بازار دارند؟ چرا خرید کتابخوانهای کیندل را توصیه میکنیم؟ کتابخوان کیندل آمازون، گجتی الکترونیکی است که به کمک آن میتوانید کتابها و فایلهای الکترونیکی را بخوانید. آمازون تقریباً بزرگترین شرکت تولیدکنندهی کتابخوان الکترونیک است. کتابخوانهای الکترونیکی آمازون از نظر ظاهری شبیه تبلت هستند؛ با این تفاوت که در ساخت آنها از جوهر الکترونیک استفاده میشود. مزیت جوهر الکترونیک نسبت به مانیتورهای ساده این است که آزاری به چشم کاربران نمیرسانند و برای مطالعه مناسبسازی شدهاند. به علاوه اینکه از نظر مصرف انرژی هم کتابخوانهای کیندل سه هفته تا یک ماه با هربار شارژ قابل استفاده هستند. در حال حاضر کیندل اوسیس، کیندل پیپروایت و کیندل ساده از جمله محصولات این برند است که در بازار میتوانید آنها را خریداری کنید. در ادامه بیشتر از این کتابخوان و تاریخچهی آن صحبت میکنیم.
معرفی کتابخوان کیندل آمازون
کتابخوان کیندل چیست؟ از ایده تا عمل
ماجرای کتابخوان کیندل تقریباً از سال 2004 میلادی آغاز شد. از روزی که جف بزوس، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت آمازون تصمیم گرفت تا جدیتر از قبل وارد بازار کتاب الکترونیک شود. قبل از آن کتابخانۀ آمازون صرفاً یک پلتفرم مناسب برای ناشران و کتابخوانها بود. به نحوی که هم ناشران میتوانستند کتابهای خود را در آمازون به فروش برسانند، و هم دوستداران کتاب به شکل راحتتری به کتابها دسترسی داشتند. با این وجود هنوز کتاب الکترونیک جایگاه راستین خودش را پیدا نکرده بود.
اختراع تکنولوژی جوهر الکترونیک و به کارگیری آن برای ساخت کاغذهای الکترونیکی به دهههای آخر قرن بیستم میلادی برمیگشت. در سالهای آغازین قرن بیست و یکم، چندین شرکت به فکر ساخت دستگاهی افتاده بودند که از تکنولوژی جوهر الکترونیک بهره بگیرد. و وسیلهای باشد برای خواندن کتابهای الکترونیکی و به نوعی جایگزین کتابهای کاغذی شود. جف بزوز نیز در سال 2004 به خوبی متوجه این فضای رقابتی شده بود. به همین خاطر از تیم تحقیق و توسعه شرکت خود خواست تا مقدمات ساخت اولین کتابخوان الکترونیکی را فراهم آورند.
اگرچه ایدۀ ساخت بوک ریدر کیندل در سال 2004 شکل گرفت؛ اما طراحی تا ساخت و عرضۀ نخستین کتابخوان الکترونیکی دنیا تقریباً سه سال زمان برد. بالاخره در سال 2007 میلادی بود که جف بزوز در یک همایش رسمی از نخستین کتابخوان آمازون با اسم فیونا رونمایی کرد. البته این نام خیلی دوام چندانی پیدا نکرد و چندی بعد مشاورین برندینگ آمازون نام کیندل را برای کتابخوانهای این شرکت پیشنهاد دادند. کیندل به معنای روشن کردن آتش بود و به شکلی استعاری به مفهوم کتابخوان الکترونیک اشاره میکرد. شما میتوانستید کتاب خوان خود را روشن کنید و بعد از گرمای کتاب خوانی لذت ببرید.
برای خرید کتابخوان بوکس به پایین ترین قیمت کلیک کنید
آشنایی با کتابخوان کیندل آمازون
مهندسین طراح آمازون جهت ساخت کتابخوان کیندل از همان ابتدا به سراغ سیستم عامل IOS رفتند. سیستم عاملی که قبلاً امتحان خودش را پس داده بود و برای راه اندازی یک دستگاه الکترونیکی جدید مناسب به نظر میرسید. به این شکل با شخصی سازی کردن سیستم عامل IOS و بهبود آن برای یک کتاب خوان مقدمات ساخت این دستگاه جدید فراهم شد.
معرفی کتابخوان کیندل آمازون
به کارگیری سیستم عامل IOS از چند نظر ایدۀ خوبی برای آمازون بود. نخست اینکه سیستم عامل IOS از نظر امنیت در سطح خوبی قرار داشت. دوم اینکه شخصی سازی و بهبود سیستم مدیریتی آن سازگاری مناسبی با دستگاههای کتاب خوان داشت. برای مثال در کتابخوانهای الکترونیک میزان شارژدهی دستگاه اهمیت ویژهای دارد. استفاده از جوهر الکترونیک به شکل چشمگیری نیاز دستگاه به باتری را پایین میآورد. و از طرف دیگر سیستم عامل IOS نیز میزان مصرف انرژی پایینی دارد و به خوبی با این ویژگی کتابخوانها سازگار است.
از نظر سخت افزاری نسلهای اولیۀ کتابخوانهای کیندل ضعفهای عمدهای داشتند. فضای داخلی محدود، پردازشگر (CPU) ضعیف و رم پایین دستگاه بسیاری از اوقات مشکل ساز میشد. در سالهای گذشته اما بخشی از مشکلات سخت افزاری رفع شدهاند. به نحوی که نسل هشت و نه کتابخوان کیندل آمازون از نظر سخت افزاری در سطح خوبی قرار دارند.
نسل اول تا سوم کتابخوان های کیندل
نخستین کتابخوان کیندل آمازون در نوامبر 2007 به بازار عرضه شد. این دستگاه که kindle 1 نام داشت، یک کتاب خوان 6 اینچی بود. که حافظۀ 256 مگابایتی آن به کاربر اجازه میداد تا حدود 200 فایل غیر مصور را روی کتابخوان داشته باشد. علاوه بر این kindle 1 قابلیت پخش صوت هم داشت و به یک بلندگو و جک هدفون مجهز بود.
عجیبترین چیزی که دربارۀ کتابخوانهای نسل اول تا سوم کیندلهای آمازون باید بدانید این است که در این کتاب خوانها خبری از صفحه نمایشگر لمسی نبود. در واقع رابط کاربری دستگاه چند کلید بود که در پایین صفحه نمایش قرار میگرفت و به کاربر اجازه پیمایش بین صفحات را میداد. همچنین برای یادداشت نویسی و تایپ نیز یک صفحه کلید فیزیکی در پایین دستگاه تعریف شده بود. که ظاهر این کتابخوانها را با آنچه امروز به عنوان کتاب خوان میشناسیم کاملا متفاوت میکرد. معرفی کتابخوان کیندل آمازون
نسل دوم Kindle 2
نسل دوم کتابخوانهای کیندل با اسم kindle 2 در سال 2009 وارد بازارهای جهانی شد. مهم ترین مشخصۀ این کتاب خوان جدید افزایش حافظۀ داخلی آن به 2 گیگابایت بود. که به کاربر اجازه میداد تعداد فایل بیشتری را روی کتاب خوان خود ذخیره کند. علاوه بر این وزن و اندازۀ کلی دستگاه نیز تا حدودی کاهش پیدا کرده بود. بنابراین حمل دستگاه برای کاربران راحتتر میشد.
نسل سوم Kindel Keyboard
سومین نسل از کتابخوانهای کیندل با نام Kindle Keyboard شناخته میشد. این کتابخوان کیندل آمازون دارای یک صفحه کلید فیزیکی بزرگتر بود که به کاربران اجازه میداد به شکل راحتتری از قابلیت تایپ و یادداشت نویسی کتاب خوان خود بهره ببرند. ویژگی دیگر این دستگاه اتصال آن به شبکۀ اینترنت وای فای بود. کیندل کیبورد در دو مدل متفاوت وارد بازار شد. مدل ابتدایی این دستگاه امکان اتصال به اینترنت نسل سه (G3) را داشت. و مدل پیشرفتهتر آن به شبکه وای فای متصل میشد. به کارگیری صفحه نمایشگری با وضوح تصویر بیشتر استفاده از دستگاه جدید را برای کاربران دلنشینتر میکرد.
نسل چهارم کتابخوانهای کیندل
در سپتامپر 2011 جف بزوس از نخستین کتاب خوان لمسی کیندل آمازون رونمایی کرد. این بوک ریدر که با نام Kindle Touch معرفی شده بود، دارای یک صفحه نمایشگر لمسی بود. به نحوی که برای پیمایش بین صفحات دیگر نیازی نبود از دکمههای فیزیکی استفاده کنید. علاوه بر این صفحه کلید نیز از پایین دستگاه حذف شده بود. به این شکل وزن و اندازۀ دستگاه نیز به شکل چشمگیری کمتر میشد و حمل را برای کاربران راحتتر میکرد. کیندل تاچ از فناوری وای فای پشتیبانی میکرد و اگر خیلی از اینترنت استفاده نمیکردید، تا یک ماه قابلیت شارژدهی داشت.
نسلهای بعدی کتابخوان کیندل آمازون
شرکت آمازون در این سالها پیوسته به فکر به روزرسانی کتابخوانهای خود بوده است. به خصوص اینکه رفته رفته بر تعداد کاربران این دستگاههای الکترونیکی نیز افزوده شده است. این مسئله از طرف دیگر نیز باعث شده تا توجه ناشران به سمت تولید کتاب الکترونیک جلب شود. برای مثال کتابخانۀ آمازون تا سال 2010 تقریباً حدود یک میلیون کتاب الکترونیک در خود داشت. که این آمار در حال حاضر به بیش از شش میلیون کتاب الکترونیک رسیده است. ناشران زیادی در تمام دنیا به فکر عرضۀ تولیدات خود بر روی پلتفرم آمازون افتادهاند.
معرفی کتابخوان کیندل آمازون
یکی دیگر از قدمهای مهم آمازون در گسترش کتابخوانهای الکترونیک تولید اپلیکیشنها و برنامههای مناسب برای دیگر دستگاههای الکترونیک بوده است. در حال حاضر میتوانید برنامه کتابخوان آمازون را روی سیستم عاملهای متنوعی مثل اندروید، مک، IOS، مایکروسافت ویندوز و … نیز نصب کنید. به علاوه که میتوانید تک اکانت خودتان را روی تمامی این دستگاهها به صورت همزمان داشته باشید.
در حال حاضر کتابخوان کیندل آمازون تقریباً معروفترین کتاب خوان دنیاست. و اگر قرار به مقایسۀ کتابخوان کیندل با تولیدات دیگر شرکتها مثل اونیکس، کوبو و دیگر برندهای موجود باشد، بازهم به طور قطع بین سه برند اول خواهد بود.
مهمترین مزایای کتابخوان کیندل چیست؟ معرفی کتابخوان کیندل آمازون
اینکه کیندلهای آمازون همواره جزء اولین انتخابهای خریداران است، علاوه بر مسئلۀ برندینگ به مسئلۀ کیفیت ساخت و ویژگیهای مثبت آن برمیگردد. به همین جهت در ادامه به مهمترین مزایای کتابخوانهای کیندل پرداختهایم.
- سیستم عامل IOS: به کارگیری این سیستم عامل روی کتابخوان کیندل سبب شده تا هم از نظر عملکرد و هم از نظر کیفی تولیدات این برند در سطح خوبی قرار بگیرد. این سیستم عامل در برابر مسائل امنیتی، ویروسها و بد افزارها و مسائلی از این دست، وضعیت بهتری نسبت به اندروید دارد.
- شارژدهی طولانی مدت: مناسب سازی سیستم عامل IOS با کتابخوان کیندل همچنین باعث شده تا عمر باتری دستگاه نیز بیشتر شود. به نحوی که در کتابخوانهای نسل جدید با یک بار شارژ دستگاه تقریباً حدود یک ماه میتوانید از آن استفاده کنید. البته این عدد به میزان استفادۀ شما از کتاب خوان هم بستگی دارد.
- بانک کتاب آمازون: اگر از کتابخوان آمازون استفاده میکنید، میتوانید به بانک کتاب این شرکت نیز دسترسی داشته باشید. در حال حاضر بیش از شش میلیون کتاب روی اپلیکیشن آمازون در دسترس است. که بخشی از این کتابها نیز به رایگان در اختیار علاقهمندان کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است.
- کیفیت ساخت: برند آمازون از برندهای معروف جهانی است. به همین جهت همواره روی محصولات تولیدی خود نظارت دقیقی دارد. خرید کتابخوان های کیندل آمازون از نظر کیفیت ساخت به طور قطع جزء سه برند برتر جهان قرار دارند.
مهمترین معایب کتابخوان کیندل چیست؟
طبیعی است که وقتی صحبت از مزایای یک دستگاه الکترونیک میکنید، باید به سراغ معایب آن نیز بروید. کتابخوان کیندل آمازون نیز از این قاعده مستثنی نیست و در کنار مزایایی که گفتیم، معایبی نیز دارد. در ادامه به معایب این کتابخوان الکترونیکی اشاره کردهایم: معرفی کتابخوان کیندل آمازون
- سیستم عامل IOS: تعجب نکنید. همین طور که این سیستم عامل توانسته یک حُسن بزرگ برای کیندلهای آمازون باشد، از طرفی هم به یک نقطه ضعف بارز تبدیل شده است. برای مثال سیستم عامل IOS دستگاه، به شما اجازۀ نصب هیچ نرمافزار دیگری را نمیدهد. مسئلهای که برای کاربران اغلب مشکل ساز میشود. به همین خاطر است که خیلی از کاربرها کتابخوانهایی که از سیستم عامل اندروید بهره میبرند را ترجیح میدهند. به خصوص اینکه برنامههای کاربردی اندروید روز به روز بیشتر میشود.
- عدم پشتیبانی از دیگر اپلیکیشنهای کتاب خوان: کیندل آمازون یک محصول انحصاری است. به همین جهت کاربران آن نیز تنها میتوانند از اپلیکیشنهای آمازون بهره ببرند. برای مثال شما نمیتوانید روی کیندل خود از اپلیکیشنهای کتاب خوان ایرانی مثل طاقچه، فیدیبو، کتابراه و … بهره ببرید. مشکلی که به وضوح شما را به دردسر خواهد انداخت.
- عدم پشتیبانی از زبان فارسی: متأسفانه کتابخوان کیندل آمازون زبان فارسی را پشتیبانی نمیکند. البته نه به این معنا که نمیتوانید روی آن فایل PDF فارسی بخوانید. اما اگر بخواهید یادداشتی بنویسید یا روی کتابهای خود حاشیه نویسی کنید، به طور قطع با مشکلاتی روبرو میشوید. به همین خاطر خیلی از کاربران ایرانی کتابخوانهایی مثل اونیکس را ترجیح میدهند.
معرفی بهترین کتابخوانهای کیندل 2023
در سالهای گذشته محصولات کیندل پیشرفت زیادی کردهاند. در ادامه به بررسی بهترین کیندلهای 2023 میپردازیم.
1- کیندل پیپروایت نسل 11 (Amazon Kindle Paperwhite 11th Gen)
کتابخوان کیندل پیپروایت نسل ده نسبت به نسل قبلی خود، تفاوتهای مهمی دارد. از جمله اینکه صفحه نمایش آن 6.8 اینچ است که نسبت به مدل 6 اینچی بزرگتر شده و در یک صفحه واحد متن بیشتری را برای خواندن به خواننده عرضه میکند. مهمترین تغییر این مدل اما پردازندهی آن است که ارتقاء داده شده و درنتیجه کیندل پیپروایت را به کتابخوانی روانتر و سریعتر تبدیل کرده است.
نکتهی دیگر در نسل یازدهم کیندل پیپروایت، امکان تنظیم نور پس زمینه است. ویژگی مهمی که در مدلهای قبلی نبود، اما در این مدل برای اولین بار ارائه شده و به کاربر اجازه میدهد تا نور پسزمینه را متناسب با نیاز خودش تنظیم کند. به این شکل میتوانید راحتتر و بهتر کتابها را بخوانید. معرفی کتابخوان کیندل آمازون
paperwhite نسل 11 در سه نسخه 8 گیگ، 16 گیگ و 32 گیگی عرضه شده است که البته نسخه 32 گیگی آن گرانتر است و برای خرید آن بهتر است توجیههای خوبی داشته باشید.
باتری این دستگاه نیز ارتقاء داده شده است. به لطف شارژ usb-c میتوانید باتری کتابخوان کیندل پیپروایت را در دو ساعت و نیم شارژ کنید و حداقل تا ده هفته از آن استفاده کنید.
2- آمازون کیندل نسل 11 (Amazon Kindle 11th Gen, 2022)
کتابخوان کیندل آمازون نسل 11، بهترین انتخاب برای کتابخوانهای عمومی است. این مدل تقریباً تمامی ویژگیهای مثبت کیندل پیپروایت را دارد و پا به پای آن پیش میرود. با این تفاوت که قیمت پایینتری دارد. به همین خاطر انتخاب مناسبی برای خرید به نظر میرسد.
این کتابخوان 16 گیگ حافظه داخلی دارد و از یک نمایشگر 6.2 اینچی بهره میبرد. در نسل جدید کتابخوان آمازون کیندل، از نمایشگری با وضوح نمایش 330PPI استفاده شده است. این عدد را در کنار نمایشگر نسل قبلی (167PPI) همین کتابخوان قرار دهید. در یک مقایسه ساده هم متوجه کیفیت بالاتر این نسل خواهید شد. البته با این حال انتظار شفافیت و وضوح نمایشی شبیه کیندل پیپروایت نداشته باشید؛ اما نمایشگر به اندازهای خوب است که بتوانید با خیال راحت کتاب بخوانید.
نکتهی دیگر اینکه اگر نیاز به یک کتابخوان ضد آب دارید، بهتر است به سراغ آمازون کیندل نسل 11 نروید! این کتابخوان برخلاف مدل پیپروایت ضد آب نیست.
3- آمازون کیندل اسکرایب (Amazon Kindle Scribe 2022)
کتابخوان کیندل اسکرایب آمازون، یک مدل 10.3 اینچی است. بزرگترین کتابخوان الکترونیکی آمازون که در سه نسخهی 16 گیگ، 32 گیگ و 64 گیگی تولید میشود. اگر به خواندن کتابها در ابعادی شبیه کتابهای گالینگور علاقه دارید، خرید کیندل اسکرایب گزینهی مناسبی برای شماست. صفحه نمایش جوهر الکترونیک این مدل برای نمایش نمودارها و تصاویر نیز مناسب است. البته اگر با نمایش سیاه و سفید نمودارها مشکلی نداشته باشید.
مزیت دیگر کیندل اسکرایب پشتیبانی آن از قلم استایلوس آمازون است. علاوه بر این قلم، میتوانید از برخی قلمهایی که نمایشگرهای E-INK را پشتیبانی میکنند هم استفاده کنید. به کمک این قلم استایلوس میتوانید روی کتابخوان خود یادداشت بنویسید، کتابها را حاشیهنویسی کنید و یا حتا دست به طراحی بزنید. به لطف بهروز رسانی آخر آمازون، فرایند یادداشت نویسی در این کتابخوان سریعتر و بهتر نیز شده است. یادداشتها در بخش جداگانهای از کتابها ذخیره میشوند و به راحتی در دسترس هستند. همچنین میتوانید به کمک یک ایمیل، یادداشتهای خود را از دستگاه کیندل به لپ تاپ انتقال دهید.
4- کتابخوان کیندل اوسیس آمازون (Kindle Oasis 2019, 32 GB)
پرچمدار همیشگی کتابخوانهای آمازون، کیندل اوسیس است. یک کتابخوان لوکس برای طرفداران کیندل. این مدل در دو سری 8 و 32 گیگی به بازار عرضه شده است؛ که خرید نسخه 32 گیگی موفقیت بیشتری کسب کرده و تقریباً تنها نسخهی بازار محسوب میشود. مهمترین تفاوت کیندل اوسیس نسبت به نسل قبلی خود، مجهز شدن آن به سنسور تنظیم سردی و گرمی نور است. مشکلی که قبل از این کتابخوانهای آمازون با آن دست و پنجه نرم میکردند. در حال حاضر اما به راحتی میتوانید نور آبی صفحه نمایش را با نور زرد ترکیب کنید و به میزانی برسید که دلخواه خودتان است. علاوه بر این میتوانید با فعالسازی تنظیم نور خودکار این تنظیمات را به خود دستگاه بسپرید.
نکته اینکه کیندل اوسیس نسبت به کیندل پیپروایت شاید چندان هم برتری نداشته باشد. به همین خاطر سخت میشود خرید کیندل اوسیس را به طرفداران عمومی کتابخوانها توصیه کرد. اما اگر روان بودن کتابخوان، عمر باتری و وضوح صفحه نمایش برایتان اهمیت دارد، خرید کیندل اوسیس را به شما پیشنهاد میکنیم.
جمع بندی
آمازون یکی از شرکتهای معروفی است که در این سالها روی ساخت کتابخوانهای الکترونیک سرمایه گذاری زیادی انجام داده است. ادعای زیادی نیست اگر بگوییم کتابخوان کیندل آمازون معروفترین کتابخوان الکترونیکی جهان است. آمازون از سال 2007 میلادی شروع به تولید کتابخوان الکترونیکی کرد و در این سالها جزء پیشتازان این عرصه بوده است.
کتابخوانهای کیندل از سیستم عامل IOS بهره میبرند. مناسب سازی این سیستم عامل با دستگاههای کتاب خوان باعث شده تا هم کارایی کیندلهای آمازون بهتر شود و هم به شکل چشمگیری مصرف باتری آنها پایین بیاید. در حال حاضر به کمک کتاب خوان کیندل میتوانید به بانک کتاب شش میلیونی آمازون دسترسی داشته باشید.
با این احوال کتابخوان کیندل بین ایرانیان و فارسی زبانها خیلی محصول محبوبی نیست. به چند دلیل: اول اینکه کیندل از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند و این به شدت آزار دهنده است. و مورد دوم اینکه کیندل آمازون یک محصول انحصاری است و اجازۀ نصب دیگر اپلیکیشنهای کتابخوان را به کاربران نمیدهد. در نتیجه شما نمیتوانید از کتابخوانهای ایرانی مثل طاقچه، کتابراه و فیدیبو بهره ببرید. به همین جهت اغلب خریداران ایرانی انتخاب کتابخوانهای اندرویدی مثل کتابخوان بوکس را ترجیح میدهند. به خصوص اینکه چه از نظر کیفیت و چه از نظر کارایی نیز این برندها قابلیت رقابت خوبی با کیندل و آمازون دارند.